Nyårsafton



Tjejkväll hos mig

Det blev inget med grabbarna men det var kanske bäst för jag hade istället världens mysigaste filmkväll med världens mysigaste tjejer. American Pie gick på tvn så vi bestämde oss för att köpa massa chips och dipp och bara ha en tjejkväll. Helt underbart blev det!

Vi är otroligt söta!

Shopping i Skärholmen

Jag, Malin och Jessika tog en tripp till Skärholmen för att fylla på garderoben lite. Jag har i flera dagar nu försökt hitta något att ha på mig på nyårsafton och idag hittade jag en klänning på Vila. Men jag köpte inte bara klänningen utan lite andra saker fick följa med hem också.
Nu ska jag bara ta det lungt. Jag är ensam hemma eftersom Pontus har tunering i Tyresö så jag ska bara njuta av ensamheten ett tag. Jag slänger nog iväg ett sms till Jessika lite senare, kanske kan vi hitta på något med grabbarna.
Ha en fortsatt mysigt tisdagskväll  /R

I'm not a hero

I always said that I would make mistakes,
I'm only human, and that's my saving grace,
I fall as hard as I try
So don't be blinded
See me as I really am, I have flaws and sometimes I even sin,
so pull me from that pedestal,
I don't belong there.

Elvis Presley

Jag bara älskar Elvis. Jag sitter och lyssnar på hans låtar om och om igen och jag tröttnar aldrig. He really is the King!



Världens underbaraste vän








I'm back

Jag är ledsen för den dåliga uppdateringen men som ni kanske förstår har jag ingen direkt blogglust just nu så om jag inte skriver på några dagar betyder inte det att jag försvinner. Jag skriver när jag känner att jag har något intressant att skriva om helt enkelt.
De senaste dagarna har i alla fall spenderats med Jessika, Emil, Putte och Elin. Jag orkar inte skriva något om det just nu eftersom jag är för trött så jag lägger in lite bilder så får ni tolka dom hur ni vill.
Godnatt  /R










Juldagen

Nu är julen över men det gör inget för jag hade en jätte mysig julafton med god mat, bra julklappar och trevligt sällskap. Imorgon blir det en tur in till stan med Sanne men nu ska jag bara ta det lungt hela dagen och äta massa godis. Jag fick tre chokladaskar så jag har en hel del här hemma. Det som får roa mig idag blir Pontus och The Sims, det finns inte så mycket annat att göra.
Bilder från julafton kommer såfort jag har fått dom av Jessica.
Ha en bra juldag  /R

Folk som har satt sig i hjärtat...

Det spelar ingen roll hur mycket jag försöker, jag räcker ändå aldrig till. Jag tror inte ni riktigt förstår hur det känns att ständigt försöka förstå, ständigt försöka vara där men alltid känna att hur mycket man än försöker så är det inte tillräckligt. Då känner man sig ensam. Men saken är den att det inte spelar någon roll hur mycket jag misslyckas, hur otillräcklig folk ändå får mig att känna, för jag ger aldrig upp. Jag finns fortfarande där. Men det värsta är när de kommer och säger att de saknar mig, att de älskar mig för ska jag vara ärlig tror jag inte på ett enda ord av de säger. Jag vill tro på det men i hjärtat gör jag inte det. Men saken är den att hur dåligt jag än mår av de här känslorna, kan jag inte sluta älska personerna.

Hallelujah

DET SNÖAR!

Julafton

God Jul på er allihopa! Jag sitter här i Sannes säng, halvt klar. Ja sminket ska på sen är jag helt klar.
Jag tog en ganska lång promenad med Jessika, Emil och Putte igår kväll. Det var kul att träffa killarna igen och självklart var det jätte roligt att vara med Jessika. Vi har varit lite slarviga på att träffas på senaste tiden. Jag kom i alla fall hem helt iskall. Men går man ut när det är iskallt med vara strumpbyxor får man skylla sig själv. Vid halv nio vaknade jag imorse och vid nio kom Pontus inspringande och tvingade upp oss för att öppna julklapparna som låg under granen.
Det blev även en mysig frukost men efter det var allt i full gång. Nu springer alla runt och fixar sig och maten och jag sitter här och försöker ta det lungt nu innan kusinerna kommer.
Hur som helst, hoppas ni får en jätte bra jul med massor av julklappar och kärlek!
Ännu en gång, God Jul!

IT IS A WILD WORLD


I'm lost, lost inside of me

well, maybe there's a god above
but all i've ever learned from love
was how to shoot somebody who outdrew you
it's not a cry that you hear at night
it's not somebody who's seen the light
it's a cold and it's a broken hallelujah


Sömnlös natt

Jag ligger här i Sannes säng och kan inte sova. Mormor och Moa har kommit så mitt rum är inte längre till för mig utan jag får sova i Sannes rum. Hon är i och för sig inte hemma nu men hon kommer hem imorgon så då får vi dela säng. David Bowies "changes" spelas just nu i hörlurarna. Ja jag måste ha hörlurar när klockan är så här mycket så att jag inte håller hela familjen vakna.
Imorgon, eller idag blir det ju, ska jag sola med Jessika. Klockan tolv ska vi mötas på gården för att åka till Tullinge. Det kan ju vara kul att vara lite brunare på julafton. Imorgon är det julafton. Det är helt galet!
Nu kom det en ny låt; Free Fallin med Tom Petty. Tänk att två riktigt grymma låtar kom efter varandra. Jag kanske ska ligga och lyssna på musik hela natten istället för att sova... eller inte.
Jag börjar bli hungrig känner jag. Jag kanske ska gå upp och ta något att äta. Egentligen orkar jag inte. Jag är trött men jag kan inte somna. De flesta vet nog vad jag menar. Man bara ligger och vrider och vänder på sig. Jag kanske ska sätta på en film. Men då lär jag ju inte gå och sova förrän om två timmar eller nåt så det känns som en dum idé.
Nej nu ska jag stänga av datorn och hoppas på att jag somnar av utmattning eller nåt.
Godnatt och sovgott  /R

Changes

Time can change you
but you can't change time

Fullt upp

Nu var det ett tag sen jag skrev och lite saker har faktiskt hänt under tiden.
I lördags hade jag en hel dag på stan med Tess. Vi sprang runt i affärer från klockan tio till klockan halv sex så man var lite trött efter det. Vi fortsatte i alla fall hem till henne och fixade middagen som blev tacos. Erik kom sen och fick smaka på våran perfekta tacos, ja för perfekt blev den verkligen. Nästa morgon blev jag väckt vid åtta för att bara klä på sig och sedan gå hem. Tess skulle nämligen in till stan igen. Jag kom hem, fixade mig lite sen åkte jag till farmor och farfar för att ha en liten minijulafton med alla farbröder och kusiner. Det var jätte trevligt. Vi fick god mat och många bra julklappar. På kvällen hade vi som Tess skrev; våran årliga "plocka fram julen" dag. Alla tomtar fick komma fram och julgranen kläddes så nu är det verkligen jul i vårt hus.
Nu ska jag göra mig iordning och sedan gå ner till centrum för att fixa en sak. Jag kan inte berätta vad det är ännu men ni får nog reda på det sen. Jag ska även se om jag hittar något fint till nyårsafton.
Nu är det två dagar kvar till julafton, kan ni verkligen fatta det? Jag kan det i alla fall inte!

Helt slut

Jag orkar inte skriva så mycket just nu, vill ni veta om gårdagen så gå in på Johannas blogg (hon finns länkad längre ner).
Jag kan skriva lite kort om dagen bara. Jag hade skolavslutning och efter den gick jag hem till Jossi för att baka pepparkakor. Riktigt mysigt var det med julmusik, pepparkakor och trevligt sällskap. Även middagen serverades hos henne. Nu har jag precis kommit hem och jag är så trött att jag skulle kunna somna här och nu. Jag spenderar nog resten av kvällen i sängen med en film och godis.
Imorgon blir det heldag på stan med Therese. Jag sover nog hos henne imorgon också så jag vet inte när jag hinner skriva igen. Vi hörs när vi hörs helt enkelt!  /R

Jag och Pontus just nu


Vad händer med julen?

Jag sitter just nu i sängen och bara väntar på att klockan ska bli kvart i sex för då ska jag möta upp Johanna och vi ska åka in till kungliga operan för att gå på balett. Jag har varit klar sen två så nu börjar det bli lite långtråkigt att bara sitta här och vänta.
Har ni tänkt på att december har gått väldigt fort? December brukar vara den månaden som brukar vara "vänta-månaden". Det är den månaden som man brukar räkna dagarna, räkna dagarna till julafton men saken är den att jag har inte börjat räkna dagarna än, jag har inte hunnit. Det är sex dagar kvar, det är mindre än en vecka och jag har inte änns börjar längta än. Det känns sorgligt, det betyder att julafton inte är samma sak som när man var liten längre. Jag antar att jag har vetat det ganska länge nu men jag har liksom inte velat acceptera det.
Jag har inte ens julstämning längre. Jag, Rebecca har inte julstämning! Då är det faktiskt illa. Jag hoppas verkligen att den kommer tillbaka när vi tar upp alla tomtar och klär julgranen på söndag.
Nu ska jag gå och roa mig med något.
Vi hörs nog imorgon. Då är det skolavslutning. Äntligen!  /R

I wanna find my secret place

Jag är arg, ledsen, trött
Jag vill ge upp
Jag orkar inte längre
Jag orkar inte försöka
Jag orkar inte kämpa
Jag orkar inte hoppas
Jag vill bara härifrån

I wonder
How long it'll take them to notice that I'm gone
And I wonder
How far it'll take me
To run away


I wanna run to you

I know, that when you look at me
there`s so much that you
just don't see,
but if you would only take the time,
I know in my heart you'd find
a girl who's scared sometimes,
who isn't always strong.
Can't you see the hurt in me,
I feel so all alone

Titanic


Min absoluta favoritscen

That is real love

Jag tittar just nu på en av de bästa filmerna som finns och då menar jag självklart Titanic. Jag får en sån där speciell känsla i hela kroppen när jag ser den. Man förstår verkligen att det är äkta kärlek. Både Kate Winslet och Leonardo DiCaprio är helt fantastiska, man skulle kunna tro att de faktiskt är kära på riktigt. Jag har till och med redan gråtit en gång och det hemska har inte ens börjat än.
Åh, det är nu han ritar av henne. En av mina favoritscener.



Färgade linser

Jag hittade en sida på Tess blogg om färgade linser så jag var bara tvungen att kolla in hemsidan och till min förvåning fick man faktiskt gratis färgade linser bara genom att länka till deras hemsida. Det är ju helt otroligt!
Här är i alla fall deras hemsida: www.fargadelinser.com. Det är verkligen värt att besöka den.


Det här är min naturliga ögonfärg. Skulle det inte vara fint med bruna?

Take my breath away

Det händer inget speciellt i mitt liv just nu och jag är för trött för att skriva så det här inlägget blir kort.
Jag och mamma har precis varit och solat så nu ska jag hoppa in i duschen sen ska jag bara lägga mig i sängen, sätta på en film och bara slappna av resten av kvällen. Jag har ju prov på onsdag så jag borde verkligen plugga men jag känner verkligen att jag inte orkar, ni vet såna där dagar då man bara skulle vilja sova i 100 år. Som ni förstår är jag i stort behov av jullovet. Jag ser dock fram emot slutet av veckan, det är då alla roliga saker kommer hända. Jag berättar mer om det då. 

En lugn och skön söndag

Jag har haft en lugn och skön dag. Jag gick tyvärr upp väldigt sent så jag sov bort halva dagen men jag kanske behövde det. Mamma och Rickard har varit och köpt julklappar idag så jag antar att jag har varit snäll även detta år. Tredje advent idag, bara 10 dagar kvar till julafton. Jag tror aldrig att jag har längtat så mycket som jag gör nu. Jag bryr mig faktiskt inte att vi bara kommer vara familjen, mormor och moa för jag är säker på att den här julen kommer bli den bästa på flera år. Nu ska jag gå och göra te, sen ska jag plugga gärnet. Jag har ett prov kvar innan lovet, sen ska jag äntligen få vila ut. Vi hörs  /R

.

"Om skönhet mäts i tid så skulle du vara en evighet"


Jag vill leva i sagornas värld


Snälla lämna mig inte

Min pappa säger alltid att hoppet är det sista som lämnar kroppen. Men vad händer då det där sista hoppet har flytt, har lämnat mig ensam kvar? Är jag då förlorad, har mitt liv då ingen mening längre?
Vid flera tillfällen har allt känts hopplöst men jag har ändå känt att en gnutta hopp har funnits i mitt bröst, i mitt hjärta och det är det där hoppet som har fått mig på benen igen. Det är det som har fått mig att gå vidare.
Jag är rädd, rädd för att känna att hoppet har lämnat mig, rädd för att märka att jag inte orkar resa mig igen. 
Vad ska jag göra då? 


she's like the wind


En tro på något bättre

Jag känner en kall blöt tår rinna längs kinden. Jag vet inte varför ögonen plötsligt blev tårfyllda. Jag låg och tänkte och utan att jag riktigt förstod det började tårarna rinna. Jag är enormt lycklig men samtidigt helt förstörd. Jag känner mig varm men ändå kall. Jag känner mig stark men samtidigt svag, så varför gråter jag? Är det på grund av glädje eller sorg?
- Jag vet inte, jag förstår inte men jag vill veta, jag vill förstå. Jag har gått genom dörrar både gråtandes och skrattandes men nu vet jag inte hur jag kommer lämna det här rummet för att fortsätta in i nästa, kommer det blir gråtandes som de flesta gånger eller kommer det bli som jag önskar, kommer jag vara lycklig och kommer jag ha tron på ett bättre rum, en bättre del i livet? - Jag vet inte vad ska jag tro eller hoppas på egentligen. Jag vill inte bli besviken men samtidigt kan jag inte sluta ha förhoppningar. Jag vill tro, men jag vet inte om jag vågar.


För trött för att göra något alls

Jag vet att jag inte skriver så mycket nu men det finns inte så mycket att skriva om. Sedan är jag så trött när jag kommer hem från skolan att jag bara lägger mig i sängen och sätter på en film direkt när jag kommer hem. Jag ligger just nu och tittat på Little children och än så länge verkar den bra. Mamma kommer hem med mat från donken snart också så jag har en god middag att se fram emot. Imorgon är det redovisning i svenska så någon gång under kvällen ska jag försöka hinna med att göra klart den och öva lite.
Helgen är fullspäckad med saker så förhoppningsvis har jag lite att skriva då. Ha det bra så länge  /R

Starka ord

Walk out the door, your eyes filled with tears
or stay and confront me and face all your fears
linger in silence neither distant or near
it's not going to change a thing

Lay down beside me and question my face
or hold me with all the love we have made
share all your secrets or hide them away
it's not going to change a thing

Lie here and talk of whatever you want
or dare to compare all the things we've done wrong
what care the world when we're all dead and gone
it's not going to change a thing

The picture is painted, the colours are bold
one for each season of life I suppose
it no longer matters, the story is told
it's not going to change a thing

Min underbara måndag i bilder









En otrolig helg i Värmland

Jag har haft världens underbaraste helg. Jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Vi åkte redan vid tre i fredags och vid sex var vi i Karlstad hos morfar och Brith. Vi fick en jätte god middag och kvällen bestod av mycket prat, idol och godis. Redan vid tio nästa dag fortsatte vi till stugan. Vid Torsby stannade vi och handlade mat och ska jag vara ärlig har jag saknat mataffären Toria. Efter det fortsatte vi till stugan i Kristinefors och vi fick oss en liten chock när vi såg att det faktiskt var nästan en halvmeter snö där. Jag som älskar snö blev överlycklig!
Väl inne i stugan var det iskallt men pappa var snabb med att tända vedspisen. Efter ett litet tag gick jag och tjejerna ut och lekte lite i snön och ni anar inte hur mysigt det var. Även pappa kom ut en stund och oj vad mycket snöbollar han fick på sig. Jag har inte skrattat så mycket på väldigt länge. Vi bestämde oss även för att göra en snögubbe, det måste man ju nästan göra när det är så mycket snö. Den blev stor och jätte fin.
När vi kom in kom Leif över. Vi satt där och pratade och hade det trevligt. Senare blev det tacos till middag. På kvällen tittade vi på stjärnor på is och även då kom Leif över en stund. Jag bara älskar den värländska dialekten. Man förstår inte alltid vad de säger men bara genom att höra det kan vem som helst bli glad.
Imorse hann jag och tjejerna gå ner till forsen som bara ligger en liten bit från stugan och att få se den där forsen igen fick mig verkligen att le. Man förknippar liksom forsen med Kristinefors. De som har varit där förstår vad jag menar. Efter det lämnade vi stugan och fortsatte till Nora där pappa hade köpt kött. Vi åt lunch och fikade där hos några vänner sedan fortsatte vi hem och nu sitter jag här i sängen och saknar stugan i Kristinefors mer än någonsin. Jag hade kunnat stanna där i minst en vecka till. Det var så härligt! Pappa visade även världens finaste utsikt som ligger i Björkåsen. Helt underbar var den.
Jag har tagit massa bilder som jag tänkte lägga in, det blir kanske lättare att se hur fint det är i Värmland då. Jag hade inte världens bästa kamera men det får duga ändå.   /R









världens bästa pappa

Matte och marshmallows

Jag har suttit och pluggat hela dagen idag. Jag har prov i matte på fredag och jag kan ju säga att det är en skillnad på matte A och matte B. Jag fattar ingenting så jag har lite småpanik nu inför provet. Jag känner mig inte så förberedd som jag hade hoppats att jag skulle göra.
Jag fick tillbaka naturkunskapsorovet idag förresten. Jag var helt säker på att jag inte skulle klara det men det gjorde jag. Jag blev överlycklig! Provet var väldigt svårt så jag är stolt över mitt g.
Nu längtar jag bara till helgen. Det ska bli så skönt att bara dra iväg. Jag hinner knappt hem från skolan innan vi åker. Jag är ledsen att jag inte hinner träffa dig Johanna på din födelsedag men jag lovar att vi ses när jag kommer hem. Vi får ta en fika och så får jag fira dig då istället.
Nu ska jag hoppa in i duschen sen ska jag göra iordning varm choklad med små marshmallows till pluggandet.
Vi hörs kanske senare ikväll  /R

Nightmare before christmas


RSS 2.0