Julklappar - check!

Eftersom jag inte alls är trött utan bara ligger och tänker på massa saker kan jag lika gärna skriva vad jag har gjort idag. Vid tolvtiden mötte jag upp Sanne i stan för julklappsköp. Det var hur mycket folk som helst och jag och många människor fungerar liksom inte. Jag har sånt dåligt tålamod och vissa människor är faktiskt väldigt irriterande när dom är otrevliga och bara allmänt sega. Hur som helst lyckades jag komma hem tillslut men både axlarna och ryggen värkte, massa julklappar är inte att leka med. Men nu är nästan alla julklappar köpta och inslagna och jag är 1000 kr fattigare.

Nu ser jag fram emot nästa helg med pappa och tjejerna i Värmland. På fredag åker vi till Karlstad och träffar morfar och Brith, på lördag åker vi vidare till stugan i Kristinefors och sedan på söndag åker vi till Nora. Det blir ett himla farande men jag tror ändå att det kommer bli en mysig helg. Jag och pappa får lite tid tillsammans och jag får komma iväg från allt för ett litet tag. Ja det är väldigt mycket som rör sig i mitt huvud just nu så en liten tripp till Värmland kunde inte komma mer lägligt. Tänk vad skönt det kommer bli att gå runt i den mysiga naturen, lyssna på musik och bara ta det lungt. Det kommer bli härligt!
Nu ska jag försöka sova. Vi hörs imorgon, godnatt  /R


Take one look at me

när jag försvinner
när jag tappar hoppet
när jag ger upp helt
är det då folk förstår?


.

I'm dreaming of a white Christmas
Just like the ones I used to know
Where the treetops glisten
And children listen
To hear sleigh bells in the snow

Tack för en mysig dag!







Jag är så lycklig

Sitter just nu barnvakt. Barnen ligger och tittar på film men dom ska snart sova och då blir jag ensam, men det gör inget för jag fick precis ett samtal från pappa som gjorde allt mycket bättre. Han hade dessutom kommenterat inlägget där jag skrev att jag skulle vara tomte och jäklar vad lycklig jag blev utav det! Bara genom en kommentar och ett samtal så fick han min kväll att bli den bästa på länge.
Imorgon åker jag, pappa och Linda till farmor och farfar. Där blir det middag och jag är säker på att det blir någon form av efterrätt också. Efter det åker jag hem och tittar på idol med Johanna. På lördag blir det julbak hemma. Vi blir några stycken, mormor, Johanna och Niklas kommer så vi blir väl åtta stycken skulle jag tro. På söndag blir det inköp av julklappar med Sanne så jag har en hel helg att se fram emot. Det kommer bli underbart.
Nu ska jag säga godnatt till busungarna.
Simma lungt vänner  /R


Dagens horoskop

Skorpionen

Tur
Dagen präglas varken av tur eller otur idag. Om du spelar är det troligt att du slutar på noll.

Hälsa
Idag kan du känna att du har mycket ork. Vid dagens slut kommer du att känna dig helt slutkörd men du har också fått mycket gjort.

Ekonomi
Du kan idag slippa undan en mindre utgift. Det kommer knappast att förändra din ekonomiska situation men en extra slant kan aldrig skada.

Arbete
Det händer mycket på arbetet under dagen, och det är många saker att hålla i huvudet. Försök att prioritera rätt.

Kärlek
Låt inte din blyghet hindra dig från att idag ta kontakt med en gammal kärlek. Tecknen är gynnsamma för ett initiativ.

Relationer
Troligen får du tillfälle att bistå en vän med något idag. Du kanske kan känna att du har ont om tid, men du hjälper ändå till.




http://www.ditthoroskop.nu/se/index.htm

Jag ska börja i tid i fortsättningen

Provet som jag hade idag gick inte alls bra men det gjorde det nästan inte för någon i min klass. Det var massa saker på provet jag inte förstod och som jag inte visste att vi skulle kunna så det var rätt svårt. Men nu lämnar jag det provet bakom mig och satsar på dataprovet på måndag istället. Jag har ju en rolig helg att se fram emot så nu ska jag försöka vara glad. Jag fick mig en chock när jag fick tillbaka ekonomiprovet idag. Jag fick 60/70 vilket är ett starkt vg. Jag var tre poäng från mvg men jag är glad ändå. Det lönar sig att plugga flera dagar innan provet kan jag ju säga.
Nu ska jag snart röra mig upp till pappa för att äta middag där. Hoppas det bjuds på något gott, men det blir det i och för sig nästan alltid när pappa lagar mat. Imorgon har jag bara en lektion, jag börjar 8 och slutar 9 så jag är hemma hyffsat tidigt. Jag funderar på att börja plugga lite data redan imorgon. Som sagt, det lönar sig att börja i tid.
Ha det bra  /R


Positivitet tack!

Jag har naturkunskapsprov imorgon och jag kan nästan ingenting. Jag kan lite småsaker från alla olika kapitel men det räcker ju inte för att klara provet. Egentligen skulle jag behöva plugga nu men jag orkar inte. Eller egentligen orkar jag men jag känner mig verkligen inte motiverad alls och allt som min lärare har gått igenom är helt omöjligt att förstå. Kan inte den här veckan bara ta slut. Jag trodde den skulle bli skön men där hade jag fel. Den har varit riktigt jobbig av olika anledningar. Det känns som jag inte har sovit på flera dagar och att jag har haft saker att göra hela tiden men egentligen har det varit tvärtom. Kan inte bara allt det roliga börja snart. Jag är trött på negativa saker som händer mig. Ge mig lite positivitet, snälla.

Everyday

"Everyday it's getting closer, going faster than a roller coaster..." Den låten har fastnat i mitt huvud. Jag har gått runt och sjungit den i flera dagar nu. Det hade ju inte gjort något om jag hade kunnat låten men nu är det ju så att jag bara kan den första meningen och då är det lite irriterande.

Hur som helst, jag är en aning trött idag efter en skön helg. Jag ska försöka hinna med att plugga idag, jag har nämligen prov på onsdag i naturkunskap och jag är rätt säker på att det inte kommer gå sådär jätte bra. Men det är mitt eget fel. Jag hade kunnat plugga i helgen men jag kände att jag behövde en hel helg fri från pluggande så nu sitter jag här med tusen böcker i knät utan någon lust att plugga alls. Ja, det här kommer ju gå bra. 

Jag har så mycket att se fram emot de närmaste veckorna men samtidigt så mycket att inte se fram emot vilket gör att de negativa sakerna tar över de positiva. Jag kan inte bara vara glad för allt det roliga som kommer att hända utan att tänka på det andra. Jag vill vara glad och jag vill vara lycklig för bra saker, jag förtjänar det men ändå så kan jag inte vara det. De här sakerna som kommer att ske med pappa ska jag verkligen anstränga mig för att njuta av. Jag har längtat så jäkla länge efter ett få spendera tid med honom att jag inte kan låta allt förstöras tack vare massa onödiga småsaker som ständigt finns i mitt huvud. Jag hoppas verkligen att det blir lyckat, att allt faktiskt går som jag vill för en gång skull.   


winter wonderland

Snön ligger som ett vitt täcke på marken, små snöflingor flyger runt i luften, det blåser lite kallt i ansiktet. Jag går runt i ett vinter sagoland och jag är så lycklig.


Jag älskar dig

Jag tittade nyss på idol och den här veckan var det kärlekstema och alla idolerna fick tillägna en låt till någon eller några. Jag började fundera på vem jag skulle tillägna min låt till om jag var med i idol och egentligen behövde jag inte tänka länge alls. Jag skulle tillägna min låt till min syster. Varför? Jo för att hon alltid finns där för mig och hon har verkligen varit ett enormt stöd för mig i alla år. Hon har det där som man verkligen vill ha hos en syster. I mina ögon är hon perfekt och jag skulle aldrig kunna önska mig någon annan än henne. Hon har alltid varit en stor förebild för mig. Det spelar ingen roll när; vått eller torrt, dag som natt, nära eller fjärran, hon finns alltid där. Jag skulle göra allt för henne, utan tvekan.
Hon betyder världen för mig.

When I am down and, oh my soul, so weary;
When troubles come and my heart burdened be;
Then, I am still and wait here in the silence,
Until you come and sit awhile with me.

You raise me up, so I can stand on mountains;
You raise me up, to walk on stormy seas;
I am strong, when I am on your shoulders;
You raise me up... To more than I can be.

You raise me up, so I can stand on mountains;
You raise me up, to walk on stormy seas;
I am strong, when I am on your shoulders;
You raise me up... To more than I can be.

There is no life - no life without its hunger;
Each restless heart beats so imperfectly;
But when you come and I am filled with wonder,
Sometimes, I think I glimpse eternity.

You raise me up, so I can stand on mountains;
You raise me up, to walk on stormy seas;
I am strong, when I am on your shoulders;
You raise me up... To more than I can be.

You raise me up, so I can stand on mountains;
You raise me up, to walk on stormy seas;
I am strong, when I am on your shoulders;
You raise me up... To more than I can be.

You raise me up... To more than I can be.


Här har vi trötter

Jag har varit sjuk och jag har skrivit på min novell idag så jag har inte haft tid att skriva i bloggen tidigare. Egentligen har jag inte tid nu heller för jag är mitt uppe i skrivandet av novellen men jag gjorde en paus för att skriva här. Jag har haft feber inatt så jag har verkliegn inte fått min skönhetssömn, jag ser ut som jag har bott på gatan i minst en månad och med det menar jag att jag ser väldigt trött och sliten ut. Kvällen blir lugn och jag ska försöka vila upp mig för att vara så pigg som möjligt imorgon då jag och Johanna ska till en kompis till henne för att ha en mysig filmkväll.
Nu ska jag fortsätta med skrivandet av novellen, jag ville bara ge er en liten uppdatering om vad som hänt under dagen och som ni märkte har det inte hänt mycket.
Kanske hörs vi senare ikväll, annars får ni ha en trevlig kväll  /R

Jag ska vara jultomte!

Även idag tog jag och Johanna oss en promenad men den här gången till centrum för att köpa lussebullar. Det blev inga lussebullar utan glass istället men vi fick även med oss en varsin biobiljett hem. Vi var med i en undersökning och som tack för hjälpen fick vi en biobiljett så nu hade vi tänkt att gå på bio någon gång innan jul. På tal om jul, jag ska vara tomte hos mina grannar på julafton. Kan ni tänka er, jag ska vara jultomte! Hur som helst kommer det bli jätte roligt och jag går till och med runt och övar här hemma.
Just nu sitter jag i mitt rum, jag har släckt ner och tänt massa ljus, jag sitter dessutom och lyssnar på julmusik så lite julstämning har det blivit här. Jag har börjat på en ny novell idag. Den ska handla om just julen. Jag berättade om den för Johanna och hon verkade verkligen tycka att själva storyn var bra. Ni kanske får läsa den någon gång sen.
Nu ska jag fortsätta med mitt skrivande.
Ha det bra!  /R 


Sick of being sick

Igår bestämde jag och Johanna oss för att ta en promenad i det mysiga vädret. Vi gick runt i området och pratade om allt som hade hänt den här veckan. Det var en hel del att prata om med tanke på att det var en hel vecka sen vi sågs sist.
Förkylningen vägrar ge med sig och värre har det blivit efter gårdagens promenad men det var verkligen värt det. Jag har känt mig rätt nere den här veckan så Johanna var precis vad jag behövde.
Idag har jag varit hos tandläkaren och eftersom jag går inne i stan så blev det en skolfri dag. Jag funderar på om jag verkligen ska gå till skolan imorgon. Jag skulle verkligen behöva vila upp mig så att förkylningen försvinner. Jag har ingen lust att gå runt med den i flera veckor. Dessutom skulle det inte vara hela världen om jag skulle vara hemma imorgon eftersom jag inte har så viktiga lektioner. Jag får se hur jag gör.
Nu ska jag gå och äta frukost, eller snarare lunch med tanke på att klockan snart är halv ett.
Ta hand om er  /R




Let it snow, let it snow, let it snow

Det snöar igen och det fick mig att bli hur lycklig som helst. Det inte bara snöar utan det syns på marken också. Det är helt underbart. Nu kan det få fortsätta snöa ända fram till jul!


All alone

Okej, det är en sån dag, en sån dag då jag känner mig helt värdelös. Jag känner mig ensam. Fan också, jag orkar inte med såna dagar. Fan.

Feeling a bit down

Har känt mig lika hängig idag som igår men jag kämpar på. Är man sjuk en dag i skolan tar det en vecka att jobba ikapp det och det har jag varken ork eller tid till så jag försöker vara med i skolan så mycket jag orkar.
Ikväll ska jag ta det lungt, jag har nämligen ingenting från skolan så jag ska ta vara på den här lediga kvällen och ta hand om mig själv litegrann. Skönt ska det bli.
Jag har egentligen ingenting att skriva om så jag avslutar det här inlägget med en bit från en låttext.

When it seems you're lost, alone and feeling down
Remember everybody's different
Just take a look around

Be who you want to, be who you are
Everyones a hero, everyones a star

Walk in the sun

Sitting and watching the world going by
Is it true when we die we go up to the sky?
So many things that I don't understand
Put my feet in the sand when I'm walking in the sun

Fick pluggandet att bli lite roligare

Jag ska börja plugga nu, pedagogisk ledarskap är det som står på schemat. Pedagogisk ledarskap är vanligtvis intressant men just nu är ingenting intressant. Jag lyckades muta min bror till att springa upp på affären och köpa godis. Skönt, då slapp jag gå ut i det kalla vädret. I rummet har jag tänt massa ljus och lugna favoriter spelas från radion, just nu Fields of gold med Sting. Musiken och den den mysiga atmosfären som skapas i rummet tack vare ljusen får pluggandet att bli lite lättare och mer avslappnat. Många kan inte plugga med musik men jag är tvärtom, jag kan nästan inte plugga utan den. Nu är jag i alla fall redo öppna böckerna. 
Vi hörs troligtvis lite senare ikväll   /R 

Halsen värker, snoret rinner och huvudet dunkar

Jag orkar egentligen inte skriva något, jag har känt mig jätte trött och jätte hängig, jag har dessutom haft världens huvudvärk och frusit men ändå tyckt att det var varit jätte varmt. Jag undrar om jag inte har fått feber också. Allt ska komma på en gång. Usch vad jag hatar att vara sjuk.
Jag har prov imorgon så jag måste plugga en hel del inför det. Det är nästan snudd på tortyr det här. Jag är jätte sjuk men måste ändå plugga massor. Hela kroppen håller på att ge upp och helst av allt skulle jag bara vilja krypa ner i sängen och sova men dom där böckerna plågas med att ständigt finnas i tankarna. Jag hatar verkligen skolan dagar som dom här.
Jag funderar på att gå upp till affären och köpa mig lite choklad och sen göra en kopp te. Teet är bra för halsen och chokladen tröstar lite. Ja det blir nog att jag gör så. 
Ta hand om er så länge   /R


NU ÄR DET VINTER I STOCKHOLM!

Jag blev helt chockad när jag såg dom vita snöflingorna sväva utanför fönstret. Jag trodde nästan jag såg i syne. Helt plötsligt utan att tänka på det skrek jag "DET SNÖAR" och sprang ut på balkongen. Pontus blev minst lika chockad men följde med mig ut och där stod vi och försökte fånga snöflingorna i munnen, sådär som man gjorde när man var liten. Oj vad jag har längtat efter snön och nu äntligen kommer den. GUD VAD JAG ÄLSKAR VINTERN! Jag är helt upp i varv. Jag trodde faktiskt inte att det skulle komma någon snö innan julafton men så kom den. Det här var absolut höjdpunkten på dagen, på hela veckan!

Slappar dag med guitar hero

Inatt sov jag 11 timmar och det var behövligt.
Jag fick äntligen sova ut ordentligt. Jag var helt slut igår även fast jag inte

 hade gjort något alls. Ja det tar ju på krafterna att vara sjuk.

Jag sitter just nu i soffan och tittar på Pontus när han spelar guitar hero. Han är faktiskt ganska duktig min bror. I alla fall bättre än mig men man kan kanske inte jämföra med mig för jag är verkligen jätte dålig på det där. Men jag måste nog börja öva om jag ska kunna leva upp till det jag har sagt till pappa. Jag har nämligen sagt till honom att jag är jätte bra men i själva verket är jag nästan lika dålig som han.
Idag ska jag försöka göra så lite som möjligt. Jag brukar försöka hinna med så mycket som möjligt men idag ska jag inte göra någonting alls. Det kommer bli en riktig slappar dag. Det förtjänar jag efter allt jag har haft att göra dom senaste dagarna.
Ha det bra, vi hörs säkert senare  /R


I've got the disease!

I wonder what it's like to fly so high
Or to breath under the sea
I wonder if some day I'll be good with goodbyes
But I'll be ok if you come along with me

Such a long, long way to go
Where I'm going i don't know
I'm just following the road
For a walk in the sun

Jag har blivit jätte sjuk så nu sitter jag här, hur trött som helst, ont i huvudet, snuvig och jätte tråkig. Jag ska vara med Jossi och Jessika ikväll men dom får nog roa varandra för jag tror inte att jag kommer vara så jätte roligt sällskap. Men jag ska göra mitt bästa så att dom inte tröttnar på mig helt. Nej nu ska jag vara lite social med Jossi innan Jessika kommer.
Hoppas ni får en mysig lördagskväll  /R


Oh my god what a man!

Har ni tittat på stjärnor på is någon gång? Jag hittade i alla fall en video med Emanuele Ancorini, en av jurymedlemmarna i just stjärnor på is och jävlar vad bra han är. Jag blev nästan chockad när jag såg videon. Jag trodde verkligen inte att han var så duktig.

Sometimes you can't make it on your own

Jag har inte känt mig så jätte pigg idag. Jag har hållt på att svimma vid flertal tillfällen idag. Det känns som kroppen försvinner, man mår illa och börjar kallsvettas och allt runt omkring försvinner men sen kommer man tillbaka igen. Jag hatar att känna så och ska jag vara ärlig blir jag riktigt rädd när det händer. Jag hoppade över sista lektionen, just för att jag var rädd att jag skulle må dåligt igen. Jag åkte hem och somnade i sängen på en gång. Mamma väckte mig vid fyra och nu ligger jag här i sängen under täcket och bara väntar på att maten ska bli klar.

Pappa ringe mig idag förresten. Han sa precis vad jag hade hoppats att han skulle säga och jag är så glad att han tog allt på rätt sätt. Nu ska vi lösa allt tillsammans och gud va skönt det ska bli att äntligen få lämna allt bakom mig och börja om på nytt.

Johanna kommer lite senare, vi ska ju se idol men jag sover hos henne så jag vet inte om jag kan skriva något mer. Jag kanske hinner skriva något innan vi går till henne.
Simma lungt  /R

Take me back to that special place

Jag har precis kommit ur duschen så nu känner jag mig riktigt fräsch. Johanna har varit här hela kvällen och det har känts skönt att få prata med henne. Visserligen träffades vi i måndags men det har hänt en del på tre dagar.
Imorgon är det fredag och det ska bli väldigt skönt med helg. Imorgon blir det även idolkväll med Johanna och jag är säker på att det kommer bli lite mysigt som förra gången. Både lördag och söndag blir lugna, då kanske jag har tid med lite plugg också. Jag skulle behöva göra några mattetal och läsa lite pedagogisk ledarskap.

Jag känner mig så glad, och inte bara idag utan jag har känt mig ganska glad hela veckan, bortsett från i tisdags då. Jag kan komma på mig själv gå runt och le. Jag vet inte varför jag är så glad men det är det som är så härligt, att bara gå runt och le utan någon anledning. Jag hoppas att den här känslan håller i sig ett tag till för det vore underbart.

Jag och Johanna satt och pratade om att följa med pappa till Värmland efter nyår. Det vore ju otroligt skönt att få spendera de sista dagarna av lovet i stugan. Komma bort från storstaden och gå runt i naturen hela dagarna. Även ett sätt att rensa huvudet innan skolstarten, jag kan faktiskt inte tänka mig något härligare. Jag hoppas verkligen att det blir av.
Nu ska jag lägga mig och läsa en stund sen blir det sängen för min del. Godnatt allihopa  /R

bilder från Värmland när jag var där sist







Will you be there?

In our darkest hour
In my deepest despair
Will you still care?
Will you be there?
In my trials
And my tripulations
Through our doubts
And frustrations
In my violence
In my turbulence
Through my fear
And my confessions
In my anguish and my pain
Through my joy and my sorrow
In the promise of another tomorrow
Ill never let you part
For youre always in my heart.

Finding Neverland

Det är dom som går vilse, som hittar nya vägar...

Idag gäller det

Jag hade en hemsk dag igår men idag tar jag nya tag och hoppas på en bra dag med mycket skratt. Ja just idag behöver jag nog mycket skratt. Jag har prov idag också så lycka till till mig. Det känns faktiskt helt okej, jag tror att jag kommer klara det, eller jag hoppas det i alla fall. Efter skolan åker jag hem till pappa, ska äta middag där med bara honom och tjejerna, det blir korvstroganoff och det ska bli hur gott som helst. Jag har inte ätit pappas korvstroganoff på säkert ett år. Ja sen ska jag ju lämna en sak till honom också och jag är redan jätte nervös, det är säkert inte så många som vet vad jag pratar om men det är i alla fall en väldigt viktig sak jag ska lämna.
Nej nu måste jag gå, vi hörs ikväll  /R

Jag orkar inte med dagar som den här just nu

Jag har haft världens hemskaste dag idag. Allt har bara gått åt helvete och jag har inte gråtit så mycket som jag har gjort idag på väldigt länge. Det kändes skönt att få gråta ut för det känns som jag har samlat på mig massa känslor som kom ut idag men det känns samtidigt jobbigt. Jag är i alla fall glad att jag har min mamma som får mig på lite bättre humör en dag som denna. Nej nu ska jag fortsätta plugga lite, även fast huvudet håller på att sprängas och jag är hur trött som helst. Jag måste klara provet imorgon, jag vill inget hellre.
Hoppas ni andra har haft en bra dag i alla fall. Vi hörs  /R


Hemma tidigare än planerat

Jag fick sluta tidigare idag så jag var hemma vid tolv istället för vid tre och ingen är lyckligare för det än jag.
Jag sitter just nu vid matbordet med massa böcker framför mig. Jag har ett väldigt svårt ekonomiprov på onsdag så jag måste plugga som en galning nu om jag ska klara det. Men jag köpte med mig pepparkakor, lussebullar och grädde med mig hem så jag har gjort choklad med grädde och trycker i mig massa pepparkakor. Jag vet att det verkligen inte är nyttigt men vad ska man göra när det är så jäkla gott?
Nej nu måste jag fortsätta med pluggandet. Vi hörs kanske senare idag.  /R


All the way together

Johanna var här hela kvällen igår, det blev ingen choklad för affären hann stänga så det blev te istället. Vi satt och pratade, tittade på sanningens ögonblick skrattade en hel del. Vad jag ville få fram var att jag fick en som alltid lyckad kväll med Johanna.

Idag är det skola igen. Jag sitter helt klar i sängen och väntar på att jag ska gå, vilket är om en timme men det gör inget för jag sitter hellre och tar det lungt en stund innan jag går än att hela morgonen bara blir jätte stressad så glömmer jag hälften. Eller jag är inte riktigt klar än, jag ska äta frukost med Sanne först.
Jag slutar halv tre idag så vi hörs är jag kommer hem igen.  /R





Jag känner mig så lycklig

Dagen har spenderats mestadels med Sanne. Vi har suttit och pratat en del vilket har lett till både skratt och tårar. Jag försöker verkligen ta vara på den lilla tid jag får med min syster för den är guld värd. Det är kanske därför jag har varit så glad och bara allmänt lycklig idag, skönt har det varit i alla fall.

Lite senare kommer Johanna hit och vi tänkte dricka varm choklad med grädde, det kommer bli hur gott som helst.

Som ni kanske ser så har jag gjort om bloggen ännu en gång men den här gången blev jag faktiskt nöjd så nu kommer den se ut såhär ett tag fram över, hoppas att den är bra för er som läser också. Jag ville få lite vinter och jul känsla. Hoppas att det syns.
Jag hade tänkt att läsa lite nu, vi hörs kanske senare.
Glöm inte att gratta era pappor på fars dag idag!   /R

Ännu en idolkväll med Johanna

Jag hade som vanligt en jätte mysig kväll med Johanna. Vi tittade på idol som blev mer dramatsik än vad jag trodde att det skulle bli. Min favorit Robin E och Johannas favorit Lars stod mot varandra och någon av dom skulle åka ut! Jag forstod det inte riktigt först men sen fick jag lite panik när jag förstod att Robin faktiskt kunde åka ut. Nu åkte ju inte han ut utan det gjorde ju Lars vilket också var väldigt tråkigt. Lars tillförde något till idol som jag kommer sakna. Jag är självklart otroligt glad att Robin fick vara kvar och nu ser jag fram emot nästa fredagsfinal med soul och duett tema.

Jag har haft en riktig rockfeeling i hela kroppen den här veckan just för temat i idol och det verkar hålla i sig för jag kan inte sluta lyssna på det. ROCK 'N ROLL IS LIFE! Nej men alla vet ju att jag älskar rock men nu är det verkligen extremt. Jag har ju i och för sig väldigt blandad musiksmak men nu är det rockklassiker som gäller.

Jag sitter i min säng och bara väntar på att klockan ska bli två för då ska jag möta upp Sanne i stan och vi ska köpa skor till mig (födelsedagspresent). Jag är i stort behov av ett par skor så det ska bli väldigt roligt.
Hoppas ni får en fortsatt härlig lördag  /R




.

Life is just a blank slate, what matters most is what you write on it


I WANNA ROCK


Kvällsmys hos Johanna

Åh vad jag längtar till ikväll!


What a beautiful day

Den här kvällen blev inte som planerat och det är jag riktigt glad över. Jag och Johanna fick oss ett ryck och åkte in till gamla stan. Direkt när vi kom dit fick jag den där härliga känslan om att eftermiddagen skulle bli perfekt. Vi gick runt där ett tag och bara njöt av den mysiga stämningen. Sedan gick vi in på ett café och tog en varsin kopp varm choklad med grädde och det var verkligen pricken över i:et. Vi satt där och pratade ett tag. Sedan var det dags att åka hem. När vi kom ut blev vi lite chockade över hur mysigt det hade blivit ute medan vi hade suttit inne på caféet. Vick gick och satte oss vi vattnet ett tag och tittade ut över Stockholm. Det var verkligen hur mysigt som helst. Tack Johanna för den bästa dagen på länge.
Nu är jag hemma igen och jag ska snart hoppa in i duschen. Resten av kvällen blir väldigt lugn och det ska bli hur skönt som helst.  Ha en bra kväll  /R









Rebecca Jensen

Hur mycket kan du egentligen om mig? Testa här
(Den sista frågan är lite konstig, det står att det rätta svaret är fel, men det blir rätt sen)


Snälla låt mig veta...

Även fast jag har haft människor runt omkring mig hela den här veckan har jag ändå känt mig ensam på något sätt eller inte direkt ensam utan snarare tom. Det är inte det att folk inte pratar med mig för det gör dom utan det är något annat som saknas men jag vet inte vad och hur mycket jag än försöker ta reda på vad det är så kan jag inte komma på det.

I wish everyday could be like christmas

Nu har jag fått sån där julkänsla igen. Jag känner för att julpyssla och julbaka. Jag vill köpa massa pepparkaksdeg och baka hela dagen. Koka knäck och kola och baka lussebullar. I och för sig är det inte så jätte lång tid kvar tills jag ska få göra allt det där för den första advent kommer mormor och då blir det julbak för hela slanten.
Men jag vill pynta hela huset också, ställa upp alla tomtar och ställa upp ljusstakarna och hänga upp julstjärnor, klä julgranen och handla alla julklappar som man sen slår in, dricka julmust tills det sprutar ur öronen och äta julkalendern. Jag vill bara att det ska bli december för då får man i alla fall lite julkänsla. Som ni alla kanske förstår så är julen min favorit tid på året och definitivt min favorit högtid. Jag sitter till och med och lyssnar på julmusik, bara för att få lite julkänsla. Åh vad jag längtar!

I'm so in love with Kurt Nilsen



I wanna be the glass when you take a sip,
at least then I know i'll get to touch your lips.

Inatt avgörs det, vem blir USA's nästa president?

Idag hade jag redovisning. Bara tanken på att jag skulle stå där helt ensam framför alla andra gjorde mig jätte nervös och illmående. I alla fall när jag satt på bussen, men sen när jag väl skulle upp och redovisa släppte det, jag kände mig självsäker och det gick faktiskt jätte bra, över förväntan. Allt flöt på bra och jag varken skakade eller blev röd i ansiktet. Jag fick dessutom mycket bra kritik så jag är jätte nöjd och faktiskt jätte stolt över mig själv. Det är så skönt nu när det är över och nu har jag en sak mindre att tänka på.



I natt avgörs det, vem vinner presidentvalet i USA? Jag tror starkt på Obama. Vi har läst en hel del om både Obama och McCain i skolan och jag har lärt mig väldigt mycket om dom båda vilket har resulterat i att jag har hittat min favorit, Barack Obama. Han har många intressanta och bra åsikter om saker och han tar USA's problem väldigt seriöst. McCain är har också en del bra åsikter men jag tror att USA behöver en president som Obama efter att ha behövt leva med Bush i så många år.
Jag funderar faktiskt på att sitta uppe ikväll och se vem som vinner men jag tvivlar starkt på att jag orkar det. Jag får väl dricka fler koppar kaffe och äta upp glassen i frysen så att jag blir lite piggare för det vore väldigt kul om jag kunde se valvakan ikväll.  /R

Min självkänsla stiger bara mer och mer

För er som har läst min blogg ett tag har ni säkert märkt att jag inte bara hade världens sämsta självförtroende utan jag hade även världens sämsta självkänsla. Jag behövde hela tiden ha bekräftelse att jag räckte till eller att folk tyckte om mig och fick jag inte det kände jag mig värdelös och blev jätte ledsen.
När jag fyllde år fick jag två böcker av Johanna. Dom är skrivna av Mia Törnblom och dom handlar just om självkänsla. Jag har börjat läsa den första boken av två och den har faktiskt hjälpt mig en hel del.
Det finns meningar i boken som verkligen stämmer in på mig, som om de vore tagna ur mina tankar. "...vi förstår inte hur denna fantastiska person har kunnat välja oss". Det tänkte jag ofta om folk. Jag förstod inte hur mina fantastiska vänner faktiskt ville vara med mig. Nu vet jag att jag är lika fantastisk som alla andra. Vad har jag som inte skulle kunna tyckas om? Vaför är det fel på mig? Dom frågorna har jag svar på idag och vet ni vad svaret är? Det finns inget fel på mig, jag är bra precis som jag är och jag är faktiskt stolt över mig själv och över allt jag har ådstakommit.
"Fick jag inte beröm, hade jag inget värde". Det var något som verkligen hade fastnat i min hjärna men nu finns det inte kvar. Jag menar inte att jag har världens bästa självkänsla nu för det har jag inte men nu jobbar jag på det. Jag försöker verkligen och jag lyckas mer och mer för varje dag som går. Det kommer fortfarande dom dagar då jag hatar allt med mig själv men jag kan snabbare vända på det och se dom bra sakerna istället. Det är ju självklart inte bara boken som gjort det här utan jag har Johanna och min mamma att tacka för allt stöd och all kärlek från dom. Men jag har även mig själv att tacka just för att jag har kämpat.   /R

Show me heaven


Thats what friends are for

Kvällen har spenderats med Johanna. Vi gick först till donken för att äta middag där. Det blev en ganska tidig middag eftersom vi var så hungriga men vi satt i alla fall kvar där ett tag och pratade, vi hann även få i oss glass och muffins också. Vi fortsatte sedan hem till mig där vi tittade på The Notebook. En otroligt fin och romantisk film enligt mig. Johanna hade inte sett den tidigare men jag är nästan säker på att hon älskar den lika mycket som jag gör.

Imorgon är det skola igen och jag har verkligen inte saknat den. Jag har haft en skönt och välbehövligt lov.
Ja juste, jag måste bara säga att nu är vintern verkligen påväg. Jag och Johanna höll på att frysa ihjäl påvägen hem. Men egentligen gör det inte så mycket om det blir kallt, för då vet jag att det kommer komma snö snart och jag önskar mig inget annat än snö på julafton.
Jag känner att jag börjar bli hungrig igen så jag ska ta mig något att äta. Johanna har sagt att bär och mjölk är gott så jag ska kanske testa det själv.
Ha en mysig kväll  /R

Princesstårta

Jag glömde ju att berätta att vi firade mig och Rickard med tårta idag. Bättre sent än aldrig ;)



Jag ska frossa i skräckfilmer ikväll

Sitter just nu i sängen och bara tar det lungt. Jag har precis skrivit klart mitt arbete om Halloween. Det var verkligen riktigt kul och väldigt intressant att läsa om det. Jag fick lära mig en hel del, som tex att Halloween kommer från Irland. Det hade jag ingen aning om. Jag ska egentligen redovisa om Halloween på tisdag. Vi fick välja vad vi ville att redovisa om och eftersom det precis har varit Halloween så tänkte jag att det kanske kunde vara intressant. Men bara tanken på att jag ska redovisa i 5 minuter gör mig skräckslagen. Alla som känner mig vet att jag och redovisning inte riktigt hör ihop. Men det ska nog gå bra. Jag menar vad är det värsta som kan hända?
Ja nog pratat om det, ikväll är det skräckfilmer på tvn och jag ska definitivt titta på dom. Jag är mest intresserad av att se the grudge och when a stranger calls  Tyvärr börjar dom ju nästan samtidigt så jag får spela in någon av dom. Det är ju i och för sig även när lammen tystnar och den verkar ju också riktigt bra. Ja jag får se hur jag gör.
Nu ska jag tillbaka ut till Pontus och spela kort med honom, jag tror att han har hittat sin hobby för han tjatar konstant om att spela kort.
Vi hörs säkert sen när jag tittar på filmerna!  /R


En väldigt mysig fredag och lördag

Jag hade en underbar kväll igår med Johanna. Det började med att vi gick till centrum i regnet för att handla godis (vad gör man inte för godis?) sen kom vi hem och vid fyra började vi steka pannkakor som för övrigt blev helt misslyckade. Vi blev så frustrerade och vi fattade inte vad vi gjorde för fel, varför dom blev brända i mitten och ljusa på kanterna tills vi förstod att bara mitten av plattan var varm. Så hälften av pannkakorna blev misslyckade men dom andra blev hur goda som helst.
Efter det tittade vi på idol och jag måste säga att Robin E är så sjukt jävla bra. Alltså seriöst, han är den bästa som någonsin har varit med i idol (jag var bara tvungen att skriva det). När vi hade fått veta vem som åkt ut tittade vi på en thriller som gick på tvn och sen när den var slut var vi helt slut så vi gick och la oss.
Vi vaknade hyffsat tidigt idag men det gjorde ingenting. Vi gick hem till mig där mormor och Moa nu är. Så vi gick ut med Moa en stund. Sen skildes vi åt och nu är jag här, i min säng. Jag har precis duschat så jag känner mig ren och fräsch.
Jag har till och med hunnit se Rädda Willy och den var fortfarande lika bra som den var när man var liten, och Jesse är så himla söt.
Nu håller Pontus på och tjatar om att vi ska spela kort så jag ska göra det med honom. Vi hörs kanske senare idag.
Ha det bra och hoppas ni fick en mysig Halloween  /R





RSS 2.0